Potomci slavných vzpomínají : co bylo i nebylo v televizním seriálu. - Filip, Václav, 1911-1996 (Edice České televize, 2009)
Autentické vzpomínky potomků a vyprávění o tom, jakými životními peripetiemi prošli a zda navázali na odkaz svých významných předků, doplňují kromě jedinečných rodokmenů vzácné dobové fotografie a celkově bohatý obrazový doprovod.