Ďáblovi doktoři : zpráva o hrůzných nacistických experimentech na lidech - Spitz, Vivien (BB/ART, 2009)
Vivien Spitzová pracovala v letech 1946-1947 v Norimberku jako soudní zapisovatelka při prvním z procesů, které následovaly po slavném soudu s hlavními nacistickými zločinci. Své zkušenosti z procesu s nacistickými lékaři popisuje v knize Ďáblovi doktoři s velkou autentičností. Spitzová ve svém díle hojně používá archivní záznamy, na jejichž pořizování se jako nejmladší z amerických zapisovatelek v Norimberku osobně podílela. V knize líčí nelidské experimenty na lidech, uskutečňované nacistickými lékaři