Kamila Moučková, Marta Kubišová : lásky za časů bezčasí : rozhovor dvou výjimečných žen - Ježek, Vlastimil, 1963- (Daranus, 2009)
Marta Kubišová a Kamila Moučková - zpěvačka a televizní moderátorka, jejichž osudy se poprvé protnuly v roce 1968, kdy se statečně postavily proti okupaci naší země. Jejich tváře a hlasy se staly symbolem takzvaného Pražského jara. V dialogu, který spolu vedou na stránkách této knihy, však zdaleka nevzpomínají jen na události oné doby a let následujících. Z velmi otevřeného rozmlouvání o práci, rodině, mužích, dětech, kolezích, zvířatech, hvězdných okamžicích i pádech na dno, o naplněných láskách i nepřebolených zklamáních vyvstává strhující životní příběh obou žen. Není v něm nouze o překvapivá a dosud nevyřčená svědectví a doznání.