Krkonošské poudačky : voňavou kytici pověstí, povídek a poutavého čtení z tvorby mnoha autorů vybral, ale i hrst vzpomínek, několilk povídek a medailonky všech tvůrců napsal František Janalík - Janalík, František (Plot, 2007)
Antologie krkonošských a podkrkonošských povídek více než třiceti autorů psaných v nářečí.