Lynčování : zpráva o kruté minulosti USA - Michel, Joel, 1951- (Práh, 2009)
V Čechách vychází kniha věnovaná tomuto tématu poprvé. Nechutná historie lynčování zahrnuje pseudovědecké srovnávání černochů se zvířaty, lynče inzerované v novinách nebo vraždy bojovníků za rasovou rovnoprávnost. Francouz Joel Michel se ve své pronikavé analýze opíral o nejnovější studie amerických historiků. Mezi přednosti knihy patří přesnost v odkazech, síla popisů a zdravý odstup autora.