Se silou lvice : příběh násilně provdané a ponižované ženy, její nevýslovně těžký boj o unesené děti - Abdelhamid, Esma (Víkend, 2009)
Mladou Tunisanku Esmu otec násilně provdá bez práva na lásku za muže, kterého předtím nikdy neviděla. S manželem násilnické povahy musela odejít do Německa. Ocitla se v neznámé zemi, o které dříve nevěděla ani kde leží. Neuměla německy mluvit ani psát. Manžel ji týral, znásilňoval, nikam nepouštěl, jejich byt se jí stal doslova vězením...