Hádanka z domu života - Vanoyeke, Violaine (Alpress, 2010)
Princezna Neitokret se poté, co náhodou vyslechne tajný faraonův rozhovor, odhodlá na vlastní pěst vypátrat svůj původ z nápisů v Domě života. Tabulky však příběh nedokončí a Neitokret se za jeho pokračováním musí vydat na nebezpečnou pouť do Horního Egypta.