Hra na smrt - Almond, David, 1951- (Mladá fronta, 2010)
Třináctiletý Kit Watson je ve Stoneygate nový. Brzy se ale přidává k partě vrstevníků, které vede zvláštní kluk John Askew. Hrají v opuštěných dolech hru na smrt - na koho padne los, ten musí strávit noc v jámě vleže jako nebožtík a potom ostatním vyprávět o svých zážitcích. Kita hra zasáhne obzvlášť silně - upadne do stavu bezvědomí a kolem sebe vidí přízraky dětí, které tu kdysi zahynuly při důlním neštěstí. Jedno se jmenovalo stejně jako on...