Expedice Kolumbus. Tajemství hradu - Brezina, Thomas, 1963- (Expedice Kolumbus, 2011)
Sourozenci Miki s Tinem se vydávají s tetou a tatínkem na výlet na hrad Medvědí skála. Hradní pán jim vypráví strašidelné historky o hradě. Hned od začátku je cesta napínavější, než si dovedli představit - tatínek beze stopy zmizí a jeho marné volání se tajemně ozývá z nejrůznějších částí hradu. Co teď? Tajemství hradu mohou odhalit jen při cestě do minulosti. Opět přichází na řadu Kolumbus, létající badatelská autoloď, která je přenese na Medvědí skálu v době středověku. Bude cesta úspěšná? Připrav se i ty na další vzrušující cestu do minulosti!