Fenomén Bohdalka ; s laskavou pomocí ... sestavila, sepsala a vydala Slávka Kopecká - Kopecká, Slávka, 1945- (Sláfka, 2011)
Pod tímto originálním názvem a poněkud šokujícím titulním obrázkem se skrývá knížka textů sepsaných a sestavených k životnímu jubileu Jiřiny Bohdalové. Vedle vtipných gratulací v ní najdete sadu padnoucích klíčů otevírajících cestu k duši populární a nezaměnitelné herečky. Knížku doplňují četné rodinné a profesní fotografie zaznamenávajících tok času - neuvěřitelných osmdesát let.