Kůstek. - Smith, Jeff, 1960 ún.27- (Crew, 2011)
Poslední kniha první trilogie (první dvě knihy vyšly souborně v Útěku z Kůstkova). Odhalí se tajemství Trnčiny minulosti a nebezpečí, které obklopuje vesnici, začíná nabývat konkrétních obrysů. Fantasy příběh začíná pomalu temnět a objevují se první tragédie. Krysáci, bouře, Moby Dick, velký červený drak a Pán kobylek... ti všichni na vás čekají v druhé kůstkovské knize.