Poklady světa : příručka hledače pokladů - Tůma, Tomáš, 1974- (Mladá fronta, 2011)
Napínavá encyklopedie seznamuje malé dobrodruhy s nejznámějšími legendárními poklady, poskytuje informace o tom, kde se údajně skrývají, jak postupovat při jejich hledánía jaké pověsti se k nim váží. Pirátské poklady, poklady templářských rytířů, vraky bohatých obchodních lodí, poklady starých zámků a hradů, velkých panovníků či zaniklých civilizací - to vše spolu s mapami a vysouvacími boxy čeká na hledače pokladů v této interaktivní knize.