O zachráněných zvířátkách - Bešťáková, Eva, 1932- (Knižní klub, 2012)
Pracovní sešit navazující volně na Písmenkové pohádky vypráví o dobrodružné cestě zelené ještěrky a mořského orla k dalekým ostrovům. Zvířátka, ryby, ptáci a stromy mají starosti - mění se jejich životní prostředí a ubližují jim lovci. Když se ocitne v ohrožení života člověk, spěchají mu na pomoc...