Podivná svatba na Lichnici : hříšní lidé Království českého - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého, 2012)
Při ústupu českého vojska z Bavorska se dostane v Mühldorfu zádní voj do obležení. V něm bojuje i Oldřich z Chlumu. Rytířům se podaří probojovat na svobodu, ale i když by měli slavit, jejich velitelé Smil z Lichtemburka a Vok z Rožmberka jsou nervózní.