Tentokrát to vyjde! - Legardinier, Gilles, 1965- (Domino, 2015)
Marie si užila s muži víc trápení, než by jí bylo milé. Ale teď je rozhodnuta udělat všechno pro to, aby se role obrátily.Zhroutil se vám už někdy vztah kvůli jedné jediné textovce? Ne chvilková známost, ale vážný vztah, který trval deset let a měl trvat ještě dlouho, nejlépe do smrti. Právě tohle se přihodilo Marii. A aby toho na ni nebylo málo, ve stejné době musí řešit problémy v práci, kde už nedokáže dál snášet podrazy úlisného šéfa.Marie se ale nehroutí, pravý opak je pravdou. Pečlivě vyhodnotí příčiny všeho svého útrpení a dojde k závěru, že je vlastně jen jedna: muži. Vždyť s nimi má jenom samé trápení! Ale to teď musí skončit. Marie se rozhodla, že udělá všechno pro to, aby pro změnu trpěli oni.A protože je nesmiřitelně upřímná, krásně potrhlá a akční k tomu, mají se muži v jejím okolí opravdu na co těšit. A čtenáři také, protože Gilles Legardinier znovu dokazuje, že humoristický román je přesně jeho literární parketa.