Děti moře : historický román z doby Jindřicha VIII. - Lyne, Charlotte, 1965- (Brána, 2015)
Nový román autorky Kainova dědictví a Glencoe se odehrává za vlády Jindřicha VIII., kdy do katolické Anglie proniká reformace a kdy se Anglie chystá vládnout mořím. Příběh tří přátel na život a na smrt, Anthonyho, Sylvestra a Fenelly, se prolíná s osudem válečné lodi Mary Rose