Manželé Goebbelsovi : svůdník a vražedkyně - Miko, Václav (Petrklíč, 2015)
Kniha zcela obnažuje choulostivé kapitoly života Josepha a Magdy Goebbelsových. Manželé byli příklady a vzory možná jen jako ná rodní socialisté, ovšem jejich soukromý život se ve skutečnosti nesl v duchu zvrácenosti, sexuální neukojitelnosti a cynismu. Šéf na cistické propagandy byl jen notorický sukničkář, nenasytný zvrhlík a uspokojovatel sexuálních potřeb. Proto také řada mužů nerada viděla, když se objevoval v blízkosti jejich manželek. Služby ovšem nabízel nejedné herečce a tanečnici a vedl si o tom docela detailní záznamy. Jeho avantýry byly tak rozmanité, že přesahovaly běžný rámec. Známý svůdník mnohé mladičké začínající tváře filmu či divadla ve své ložnici patřičně zaučoval - kvůli rychlé kariéře byly krásky Goebbelsovi po vůli. Téměř dvouletý milenecký vztah s českou herečkou Lídou Baarovou nakonec u Hitlera vyvolal pobouření, takže Goebbelse na nějaký čas odsunul na druhou kolej. Magda Go