Smrt jezdí v Audi - Foss, Kristian Bang, 1977- (Barrister & Principal, 2015)
Ostrá, vtipná a srdcervoucí road movie od jednoho z nejtalentovanějších dánských autorů.Kodaň - ponuré, vybydlené sídliště je výchozím bodem děje, který se postupně mění v napínavou cestu napříč Evropou až do severní Afriky. Hlavní postavy - svéhlavý vozíčkář Waldemar a jeho asistent a zároveň vypravěč příběhu Asger - hledají uzdravení, rozptýlení nebo aspoň špetku smyslu života, když se jejich životní dráhy neubírají směrem, kterým by si přáli. Nejprve veselou, poté strastiplnou a nakonec tragickou cestu s nimi prožijeme s pobavením, mrazením v zádech i se soucitem a pochopením.Kristian Bang Foss své hrdiny vykresluje přesně, bez slitování, nezakrývá jejich dobré, ani špatné stránky. Tato dovednost spojená s notnou dávkou černého humoru, satiry a smyslem pro grotesku často vyvolává ve čtenáři rozporuplné pocity. Má se smát, nebo brečet?Pro fanoušky filmu Kurz negativního myšlení!