Lásky za oponou : příběhy plné vášní, citů, radostí i zklamání - Kovaříková, Blanka, 1961- (Nakladatelství Brána, 2015)
Vášněmi žijí herci nejen na jevišti, ale i v zákulisí. Někdy city přeskočí z role do života a není z toho úniku. Jindy naopak hledá herec svého partnera podvědomě v jiném než uměleckém prostředí - snad v naději, že takový vztah bude mít větší šanci a trvání. Lásky za oponou přinášejí citové příběhy více než pětadvaceti zajímavých osobností českého divadla, například Vlasty Fabianové a Bohuše Záhorského, Miriam Hynkové a Evžena Sokolovského, Věry Tichánkové a Jana Skopečka a mnoha dalších