Vlk - Hayder, Mo, 1962- (Domino, 2015)
Zámožní manželé Anchor-Ferrersovi hodlali ve svém venkovském sídle strávit poklidný čas. Skutečnost se však od jejich představ děsivě liší: hned po příjezdu našli na zahradě rozvěšené zvířecí vnitřnosti a nyní je drží v zajetí dvojice únosců, jejichž požadavky jsou stále bizarnější a více ponižující. Když už začíná být zřejmé, že těm dvěma nejde o výkupné, ale o osobní mstu, podaří se paní Anchor-Ferrersové pustit na svobodu alespoň psa.Ten pes má na obojku napsáno "Pomozte nám!" Našel ho tulák přezdívaný Chodící muž, a protože v tom nápisu spatřuje jednoznačný vzkaz od lidí v nesnázích, řekne o něm inspektoru Jacku Cafferymu a požádá ho, aby těm lidem pomohl. Inspektor ale váhá: co když je to celé jen nějaký nemístný žert? Teprve příslib nových informací o dávno zmizelém bratru Ewanovi přiměje Cafferyho zahájit pátrání