Děti revoluce - Robinson, Peter, 1950- (Knižní klub, 2016)
Odlehlé místo, dávno nepoužívaná železniční kolej - a mrtvola staršího muže, podivína, který se vyhýbal lidem. Zesnulý Gavin Miller býval učitelem, než ho obvinili ze sexuálního obtěžování studentky a vyhodili. Byla to vražda, sebevražda, náhoda? A odkud se vzalo pět tisíc liber, které se našly v jeho kapse? Šéfinspektoru Alanu Banksovi na tomhle případu od začátku něco nesedí...