Zajímavosti ze světových dějin - Jarolímková, Stanislava, 1947- (Motto, 2015)
Autorka přichází se spoustou zajímavých informací o životě lidí na všech kontinentech v novověku. Víte, čeho se báli afričtí černoši převážení do Ameriky? Jakou pochoutku dopřával svým kočkám kardinál Richelieu? Který panovník si přál, aby lokomotivy měly hrací stroj? Co dělal poslední čínský císař, když se mu nechtělo jít do školy? Proč se Albert Einstein nestal vojákem?