Střípek nebe - Dědková, Jarmila, 1952- (Víkend, 2016)
Anička by mohla být holka jako každá jiná. Je veselá a optimistická, hraje na klavír a zpívá, má plno kamarádů - a přesto se liší od jiných čtrnáctiletých děvčat. Prodělala několik operací i časté odloučení od rodiny. Aby toho nebylo málo, zemřel jí tatínek a ona se musí odstěhovat do města. Jiná by to už vzdala. O to víc, že ani poslední operace nepřinesla kýžený výsledek. Jak se tentokrát Anička rozhodne? Znovu zatne zuby nebo už hodí flintu do žita? Pomůže jí pohledný Dominik, který se sám pere se životem?