Uvnitř mé hlavy - Zappia, Francesca (Yoli, 2016)
Alex je dost "divná" - alespoň tak ji vnímá její okolí. Přitom si jen barví vlasy pestrobarevnými barvami, trpí paranoiou, že jí pronásledují komunisté nebo že jí někdo otrávil jídlo. Je totiž - tak trochu - schizofrenička a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, a tak ji často doprovází její mladší sestra Charlie, která za ní stojí za každých okolností. Pro jistotu má Alex u sebe taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, jestli nejsou náhodou jen jejím přeludem. Za přelud má nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy, dost uzavřeného a taky dost "divného"! Nevymyslela si ho náhodou? Debutový román o síle opravdového přátelství a lásky pro fanoušky knih Rainbow Rowellové.