Jak to chodí : 8 oblíbených povolání - Winklerová, Dana (Junior, 2016)
Děti předškolního věku se pomocí veselých obrázků Josefa Švarce a doplňujících otázek doví, co dělají hasiči a co je třeba udělat, když zjistíme, že někde hoří, nebo na koho se obrátíme, když se stane dopravní nehoda či někoho zloděj okrade. Doví se taky, jak pomáhají policistům psi a podle čeho poznáme policejní auto. A jak to chodí na stavbě? Stavba velké budovy a stanice metra postupuje na obrázcích krok za krokem od výkopu až po dokončení. Nebo se děti doví, co by bylo, kdyby nebylo popelářů. Asi by všechny brzy zavalila hora odpadků. Každý ví, kam mizí smetí z popelnic - odvezou je velká auta. Ale víte kam? Všechno dětem názorně ukáže tato knížka, která je plná jednoduchých i náročnějších úkolů.