Smolařka - Robošová, Barbora (Čtení pro dívky (Víkend), 2016)
Román pro dívky. Myslíte si, že může být skvělé mít o rok starší sestru? Hnědooká tmavovláska Patricie si to nemyslí. Její patnáctiletá sestra Natálie je oproti ní vždy ve všem lepší, rodiče se v ní vidí. Mladší bráška je naopak nemocný, všechno se doma točí kolem něho, a nejlepší Patriciina kamarádka začala dávat přednost jiným holkám, takže si Patricie často doma i mezi vrstevníky připadá jako outsider, který nikoho nezajímá. Náhle se v jejím životě nečekaně objeví naprosto úžasný kluk.