Zalitý kaktus - Uher, Václav (Cosmopolis, 2017)
Neobyčejně humorné příhody obyčejného vozíčkáře. Říká se, že život začíná ve třiceti. Ale co když může začít i jindy a jinak? Třeba v necelých osmnácti letech pádem ze stromu. Václav Uher - jeden kvadruplegik z čeledi poúrazovité, kůň, který se dostal na vozík kvůli vlastní konině, dává ve své knize nahlédnout do neobyčejného života obyčejného vozíčkáře. Život na vozíku není horší. Je jiný. Vášnivě jiný. A oproti životu před úrazem má jednu zásadní výhodu - ještě nebyl ukončen. A víte, že se dá na vozíku zažít spousta legrace a humorných situací?