Němá kráska - Allen, Louise (Historická romance, 2017)
Po bojišti ve Waterloo bloudí dívka, která ztratila paměť vinou těžkého šoku. Major Flint ji zachrání před útokem násilníků a odveze ji s sebou do Bruselu, do penzionu, kde má na starosti skupinu zraněných vojáků. Silně otřesená dívka nemůže mluvit a on ji pojmenuje Rose. Na celém světě důvěřuje pouze jemu, a to tak, že je pevně rozhodnutá spát s ním v jeho posteli.Mezi nimi se vyvine silný milenecký vztah, ale postupně vychází najevo, že dívka pochází ze šlechtické, dobře situované rodiny. Není to vhodná nevěsta pro nemanželského majora Flinta, který se vypracoval jen vlastním úsilím. Přesto ti dva k sobě zřejmě osudově patří...