Alice Herzová-Sommerová. Rajská zahrada uprostřed pekla : život v jednom století - Müller, Melissa, 1967- (Rybka, 2009)
Před více než sto lety, v roce 1903, přichází v Praze na svět Alice Herzová-Sommerová. Její mládí je spojené s Prahou Franze Kafky, Maxe Broda a Felixe Weltsche, kteří jsou častými hosty její rodiny. Umělecký svět prvorepublikové Prahy a peklo koncentračního tábora, kouzlo a síla hudby i rozkazy terezínských stráží - to jsou prvky formující neobyčejný život Alice Herzové-Sommerové, která podnes žije v Londýně. Ve svých sto šesti letech má za sebou vskutku výjimečný život. Prožila celé dvacáté století se všemi jeho stíny a děsy.