Dům u jezera : jeden dům, pět rodin a sto let německé historie - Harding, Thomas, 1968- (Bourdon, 2017)
Dvacet let po své první návštěvě domu u jezera Groß Glienicke se Harding vrací a zjišťuje, že dům, který byl významně spjat s jeho rodinou, čeká demolice. Ujme se nelehkého úkolu jej zachránit a začne pátrat po osudu všech, kteří v něm žili či dům znali. Vytváří napínavý a neobvyklý příběh Berlína a celého Německa, zachycený na osudech jednoho domu v průběhu 20. století. Příběh pěti rodin a celého století německé historie