Hroby se otevřely - Black, Benjamin, 1945- (Irská detektivka, 2018)
Svérázný a životem těžce zkoušený dublinský patolog Quirke se dostává do zvlášť obtížné životní fáze. Sám má podezření, že s ním není něco v pořádku: zažívá halucinace, ztrácí vědomí a obává se nádoru na mozku. Lékařský verdikt je naštěstí milosrdnější. Quirke trpí následky starého úrazu hlavy, který utrpěl při jednom ze svých pátrání, a potřebuje si jen pořádně odpočinout. Jenže on se do důchodu rozhodně nechystá!