Neználek v Kamenném městě - Nosov, Igor' Petrovič, 1962- (Pikola, 2018)
Po dlouhé odmlce znovu přichází neposedný Neználek i všichni jeho kamarádi - Šroubek s Vroubkem, Čiperka, Všeználek, doktor Pilulkin i malenka Knoflenka. Tentokrát se vydávají na dobrodružnou výpravu na vorech po Okurkové řece. Po dlouhé plavbě se před nimi ve vyprahlé pustině objeví Kamenné město. Jejich obyvatelé návštěvníky zprvu považují za mimozemšťany, ale když se ukáže, že to jsou prachobyčejní malíčkové, přátelsky je přivítají. Zdá se však, že obyvatelům Kamenného města cosi chybí. Když si knížku přečtete, dozvíte se, jak jim Neználek a jeho přátelé pomohli z jejich nesnází.