Krásné tajemství : případy vrchního inspektora Gamache - Penny, Penny, Louise, 1958- (Světový bestseller (Euromedia), 2018)
Vrchní inspektor Gamache a jeho zástupce inspektor Beauvoir jsou jako jediní vpuštěni za zdi kláštera gilbertýnů, jehož převor byl nalezen mrtev. Okolnosti vyšetřování jsou záhadné podobně jako celkový status a fungování řádu. Skrývá utajená zahrada ještě něco jiného než tělo oběti? Neproniknutelné duše pokojných mnichů jsou skutečně křišťálově čisté? A co samotní vyšetřovatelé - jak jich se dotýká toto místo, kde se setkává člověk a Bůh? Vyrovnat se s vlastními démony bude jen jednou z okolností, které musí inspektoři vyřešit na cestě k objasnění převorovy smrti. Kniha vychází v edici Světový bestseller a je ohodnocena hned třemi oceněními: Agatha Award, Anthony Award a Macavity Award. Vrchní inspektor Gamache a jeho zástupce inspektor Beauvoir jsou jako jediní vpuštěni za zdi kláštera gilbertýnů, jehož převor byl nalezen mrtev. Okolnosti vyšetřování jsou záhadné podobně jako celkový status a fungování řádu. Skrývá utajená zahrada ještě něco jiného než tělo oběti? Neproniknutelné duše pokojných mnichů jsou skutečně křišťálově čisté? A co samotní vyšetřovatelé - jak jich se dotýká toto místo, kde se setkává člověk a Bůh? Vyrovnat se s vlastními démony bude jen jednou z okolností, které musí inspektoři vyřešit na cestě k objasnění převorovy smrti. Kniha vychází v edici Světový bestseller a je ohodnocena hned třemi oceněními: Agatha Award, Anthony Award a Macavity Award.