Neuvěřitelná dobrodružství ; podle skutečných událostí - Hora, Jan, 1952- (Computer Media, 2012)
Napínavé příběhy plné dobrodružství, exotiky, vzrušení a obdivuhodných lidských výkonů, které se odehrávají v době dávno minulé i poměrně nedávné. Kniha zavede čtenáře mezi Apače, do medvědích spár, mezi krále kanibalů nebo mezi novodobé piráty. Ač jsou příběhy mnohdy neuvěřitelné, jsou o to zajímavější, že všechny vychází ze skutečných událostí a nejedná se tedy o fikci autora. Kniha je bohatě ilustrována nádhernými obrázky.