Naše povedená mamička - Heřmánková, Hana, 1945- (Klika, 2012)
Povedená mamička Hany Heřmánkové je neobvyklá literární hrdinka vzbuzující v životě možná rozpaky, ale v knize napsané její tolerující dcerou spíš veselí a dokonce sympatie. Svérázná prodavačka v cukrárně byla především matkou žijící pro své tři děti, tedy vše ostatní odpuštěno, včetně drobných krádeží a drsných postojů. Hana Heřmánková je autorka rozverná a prostořeká. Ale také tolerantní a odpouštějící. Všechny tyto vlastnosti vyvěrají z její robustní neufňukané osobnosti.