Každý bulí nad cibulí - Budínová, Blanka, 1947- (Akcent, 2012)
Čenda, kuchařský učeň, je naivní a romantický snílek, navíc zcela mimořádné nemehlo. To je příčinou četných komických situací. Nepříliš úspěšně čelí nesnázím, které mu přináší každodenní život v hotelové kuchyni. Nejhůře se ale vyrovnává s nezájmem cukrářské učednice Lenky, do níž se nešťastně zamiloval...