Kletba lásky - Jahoda, Josef, 1872-1946; Pittnerová, Vlasta, 1858-1926; Javořická, Vlasta, 1890-1979; Grossmannová Brodská, Ludmila, 1859-1935; Brožek, Bohuslav, nar. 1898 (Vysočina. sv. 162, 2012)
Kletba lásky v podání oblíbených autorů první poloviny minulého století je osudová. Neptá se, koho zahřeje, koho zraní. Je nevyzpytatelná, bolavá i krásná a povznášející