Hubert a přátelé. Dobrodružství u lesního jezera. - Scholz, Gaby (Grada Publishing, a.s., 2013)
Rozmazlený tučňák Prokop si spokojeně žije ve svém luxusním příbytku v zoologické zahradě. Jednoho dne se ale stane něco zcela neočekávaného - přiletí velký orel, tučňáka chytí a odnese ho ze zoo pryč. Pustí nešťastníka u vzdáleného lesního jezera. Prokop bloudí po lese, až objeví pěknou maringotku. Ve stejnou dobu si lesem vykračuje veselý, zpěv milující králík Hanuš. Vyrazil do světa hledat své králičí štěstí. V dobré náladě narazí na mýtině na opuštěné záhony mrkve, hned vedle pěkného domečku na kolech. Nebudete tomu věřit, ale po lese bloudí ještě jedno zvíře - medvěd Hubert, který utekl z cirkusu a prospal zimu v útulné jeskyni, se teď rozhlíží po okolí. Bylo by dobré mít kde bydlet. Hubert, Hanuš a Prokop se stanou nejlepšími přáteli, zabydlí společně prázdnou maringotku a prožívají báječná dobrodružství plná napětí a nebezpečí. Srdečný příběh o přátelství, s milými postavami, které si děti oblíbí. Velká písmena a přehledný text jsou ideální pro první samostatné čtení. Zábavný a okouzlující příběh je vhodný pro chlapce i děvčata od 6 let.