Hubert a přátelé. Poklad v jeskyni. - Scholz, Gaby (Grada, 2013)
Prokop je skutečný chudáček!" litují medvěd Hubert a králík Hanuš kamaráda tučňáka. Představte si, že nemůže slavit narozeniny! Díky pomoci a radám moudré sovy Julie ale nakonec zjistí, jak se dá celá věc vyřešit, a oslava se přece jen bude konat. Teď ale ještě zbývá připravit dort, ozdobit maringotku, ale hlavně obstarat dárek. Tučňák Prokop je náročný oslavenec a přeje si dostat něco opravdu neobvyklého, velké překvapení. Nakonec zažijí všichni tři kamarádi skutečně napínavé dobrodružství v tmavé jeskyni, kde budou muset osvědčit svou neohroženost a odhodlání. Podaří se jim najít poklad? Dojde i na plánovanou oslavu, dárky a na dort? Tentokrát se v knize objeví i záhadný cizinec.Srdečný příběh o přátelství, s milými postavami, které si děti oblíbí. Velká písmena a přehledný text jsou ideální pro první samostatné čtení. Zábavný a okouzlující příběh je vhodný pro chlapce i děvčata od 6 let.