Dopis - Hughes, Kathryn, 1964- (Cosmopolis, 2018)
Román anglické autorky o významu prostých slov zaznamenaných na papíře, o schopnosti jednoho dopisu změnit osud zoufalé ženy o více než 30 let později. Tina Craigová žije v roce 1973, čelí každodennímu soužití s hrubým manželem a prožívá dny, které jsou jeden jako druhý. Aby zůstávala doma co nejméně, pomáhá v dobročinném obchodě a jednoho dne objeví v kapse starého obleku neodeslaný dopis. Ten napsal 4. září 1939 Billy Stirling v naději, že napraví své dřívější činy. Tina začne pátrat v minulosti, rozkrývat pozadí celého smutného příběhu a rozhodne se najít zamýšleného příjemce. Při pátrání v minulosti odhaluje i nové věci o sobě, postupně v sobě nachází vnitřní sílu postavit se osudu. Najdou nakonec všichni protagonisté štěstí, které je jim již roky odpíráno?