Amálie Zubatá a příšerný ples - Anderson, Laura (Mladá fronta, 2018)
První díl ze série o desetileté upírce Amálii. Určeno zejména čtenářkám od 7 let. V prvním díle série se setkáváme s Amálii ze Záhrobně a její rodinou, kamarády Květou Erteplovou, Chmurošem Smrtlíkem a domácím mazlíčkem dýní Tykvískem. Matka, hraběnka Frivolína, pořádá každoroční Příšerný ples, kam se jí ale vůbec nechce. Protože však rozmazlený záhrobeňský králův syn Zvončík unese Tykvíska, Amálii nezbyde než uprchnout z plesu a naplánovat záchrannou akci. Příběhy doprovází plno černobílých ilustrací.