Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka : vytí na měsíc a jiné trapasy - Collins, Tim, 1975- (Deník úúúplně obyčejného upíra, 2013)
Jsem Luke Thorpe a je mi patnáct. Ve škole mi jde matika, za to sport je tragédie. No co, to by se dalo přežít. Nejhorší je, že nejsem tak úplně normální... Docela nedávno jsem zjistil, že jsem vlkodlak. Znáte to, dlouhá srst, špičaté zuby a vytí na měsíc - to umí pořádně zkomplikovat život. A když se poblíž objeví úhlavní nepřítel vlkodlaků, je na problém zaděláno.