Strašidlář. - Klimek, Hynek, 1945- (Grada Publishing, a.s., 2013)
Lesní strašidlo Kuba prozrazuje, že lesní mužíci v podobě strašidel jsou vlastně původně nepoctiví nebo příliš zlí myslivci, nemilosrdní pytláci, případně nešťastní mládenci, kteří se po rozchodu s nevěrnou milou rozhodli ukončit svůj život v lese. Určitě vás zaujme také vyprávění o zlých a potrhlých divoženkách, zrádných a nebezpečných jezinkách, hejkalech podobných uschlým stromům s pokroucenými pahýly větví, o Černých mužích ze Šumavy s naruby obrácenými obličeji, o Lesní matce - strašlivé stařeně s parohy na hlavě a drápy namísto nehtů - a o celé řadě dalších lesních přízraků a zrůd. Na začátku a na konci knížky najdete mapku s výskytem strašidel, jednoduše si tak zjistíte, kde která lesní příšerka přebývá