Oceán : hledej zvířata v prostorových obrazech moře a oceánu - Connell, Tom (3D příroda, 2012)
Hledej zvířata v prostorových obrazech moře a oceánu. Oceán je plný života - ať už u hladiny, hluboko na dně, kolem korálových útesů, na mořském břehu, na otevřeném moři, v teplých tropických mořích, nebo naopak v mrazivých vodách kolem Antarktidy. Malý čtenář, kterého fascinuje příroda, může na čtyřech velkých rozkládacích prostorových obrazech mořského světa hledat chytré kosatky, neuvěřitelná stvoření světélkující na dně oceánu, čtverzubce, kteří se dovedou proměnit v pichlavou kouli, murény a chobotnice, drobné mořské koníčky i hvězdice, obrovského plejtváka či nebezpečného žraloka bílého, tučňáka, tuleně nebo obří krakatici. O mořském světě a jeho obyvatelích se navíc dozví mnoho užitečných informací a zajímavostí.