S kým mě bavil svět - Poledňáková, Marie, 1941- (Ikar, 2013)
První autobiografie scenáristky a režisérky Marie Poledňákové, absolventky Akademie múzických umění a autorky 12 divácky úspěšných televizních i celovečerních filmů, z nichž S tebou mě baví svět získal ocenění Nejlepší veselohra století. Otevřeně a s důkladností a literární zručností sobě vlastní nás autorka provází svým životem od dětství až do současnosti. Je to příběh plný napětí, zvratů, překonávání překážek, vášní, bolesti i štěstí, příběh, po jehož přečtení smekneme.