Skandály a aféry velkých panovníků - Liška, Vladimír, 1955- (Malý princ, 2013)
Jisté klíčové okamžiky mívají pro život lidského společenství osudový význam. Obvykle k nim dochází nečekaně a mnohé z nich byly a dosud jsou zahaleny rouškou tajemství. Dvanáct kapitol této knihy se zabývá nejznámějšími z nich. Jsou dosud někde ukryty největší cennosti vyhlazeného řádu templářů? Přežila Jana z Arku svou vlastní smrt? Muselo dojít k popravě Marie Stuartovny? Proč duševní choroba levobočka císaře Rudolf II. vyústila v brutální tragédii? Byla markýza de Montespan milující družkou, nebo lstivou, bezohlednou travičkou? Nad čím vším byla královna Marie Antoinetta ochotna přimhouřit oči, aby získala drahocenný náhrdelník? A co se doopravdy událo v předvečer smutně proslulé tragédie na zámečku Mayerling? Na těchto slavných příbězích je stále co nového objevovat a některé z nich jsou dodnes obestřeny záhadami, na které svět marně hledá odpovědi.