Hrůzyplný lunapark - Green, Dan, 1975 červ. 20.- (Dobrodružná věda, 2014)
Knížky z edice Dobrodružná věda jsou specifické svou formou - nečtou se chronologicky po stránkách za sebou, ale čtenář listuje a posupuje podle toho, jak řeší jednotlivé úkoly. Se správnou odpovědí se posune dál v ději příběhu, vinou špatné odpovědi zabloudí, ale je nasměrován k opětovnému řešení úlohy.Tato knížka přenese malého čtenáře do Hrůzyplného lunaparku, kde na něj číhá pět uprchlých oblud. Napínavý příběh ho rychle vtáhne do děje. Podaří se mu pomocí fyzikálních znalostí a bystré mysli pochytat všechny obludy a nastolit v lunaparku zase pořádek? Jestli někdy zaváhá, nevadí, příběh ho přivede zpátky tam, kam bude třeba.