Paní Hemingwayová : [čtyři osudové ženy jednoho slavného muže] - Wood, Naomi (Metafora, 2014)
Vášně, lásky, nevěry, rozchody... čtyři osudové ženy jednoho slavného muže Čtyři ženy, čtyři manželky Ernesta Hemingwaye: Hadley, Pauline zvaná Fife, Martha a Mary. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, Londýn, Amerika, Kuba... všude tam se odehrávaly jejich lásky, vzplanutí, sňatky, nevěry a rozchody, propletené osudy kvarteta nevšedních žen, které miloval a posléze zase ztrácel světoznámý lamač srdcí a velký spisovatel.